
Momente
răcoritoare



Nou: Semifreddo #yummy


Savoare italiană
Ne pregătim pentru o vară plină de momente delicioase și răcoritoare!
Am creat înghețata semifreddo, un deliciu cu arome care mai de care mai apetisante.
Pentru a le savura, vă așteptăm cu drag în Câmpina (B- dul Carol I, nr. 54-56) și Ploiești (B- dul Republicii, nr. 159 – Școala 14).
Afine cu vanilie
Nuci cu măr și variegato prune
Mandarine
Căpșuni cu vanilie și sos de fructe de pădure
Vanilie cu rodie
Fistic
Caramel sărat cu arahide
Sună delicios, dar cu ce se diferențiază semifreddo de înghețata clasică?
Spre deosebire de numele său, semifreddo este, de fapt, complet congelat; doar că aerul și zahărul din amestec îl mențin moale și neted, dându-i o consistență care se simte la fel de cremoasă de parcă ar fi pe jumătate topit.
Semifreddo înseamnă „pe jumătate rece” sau „pe jumătate înghețat”, în italiană, o referire la consistența moale, catifelată care îl face să pară mult mai mult decât un bloc de mousse înghețat.
Diferența substanțială dintre prelucrarea înghețatei clasice și cea semifreddo este că, în timp ce prima, este supusă înghețului, a doua este răcită rapid printr-o scădere bruscă a temperaturii datorită căreia nu se formează mici cristale de gheață nedorite. Astfel, se obține un amestec mai cremos, care trebuie păstrat apoi între -20 și -18 grade.
Înghețată artizanală



Înghețată pe bază de fructe sau piure de fructe
Miere, fructe, glucoză, piure de fructe
Înghețată pe bază de lapte
Lapte, frișcă naturală, amidon, zahăr, ouă
În funcție de sortiment se adaugă și:
Mentă, Piersici, Rom și Stafide, Ciocolată belgiană albă, Caise, Nuci, Cappuccino, Măr, Iaurt și Amarene, Fructe de pădure, Fistic Tropical, Ciocolată belgiană cu alune, Banane, Mure, Pepene galben, Pepene roșu, Kinder Bueno, Caramel, Tiramisu sau Ananas


Hai la o înghețată!